Privatnost i kolačići

Na našoj veb stranici nastojimo da zaštitimo vašu privatnost na najvišem mogućem nivou, jer nam je to veoma važno. Čitajte dalje da biste saznali koje podatke dobijamo, koje podatke čuvamo i koliko dugo (ako uopšte) to radimo.

Kao i na većini web sajtova pa tako i ovde postoje tzv. evidencije u  kojim čuvamo određene podatke (IP adresa, datum i vreme, tip pretraživača, adresa posećene stranice). Ovo je stvar samog servera i može nam mnogo pomoći u slučaju kvara na stranici. Dnevnici se automatski brišu nakon određenog vremenskog perioda.

Operateri web stranice neće prosleđivati vaše podatke unesene u formulare na web stranici trećim licima (osim na osnovu odgovarajućeg sudskog naloga).

Međutim, operateri zadržavaju pravo da vam s vremena na vreme pošalju obaveštenje za koje verujemo da vas mogu zanimati ili koje se tiču bezbednosti ili rada ovih sajtova. Uvek imate opciju da u svom profilu podesite da ne želite da primate naša obaveštenja.

 
Kolačići (cookies)

Naše stranice u kolačićima čuvaju samo informacije o trenutnoj sesiji (tj. PHPSESSID) i ID posetioca u kolačićima, tako da u njima nema informacija o vašem identitetu.

Za potrebe praćenja poseta (brojanja posetilaca) koristimo uslugu Google analitike koja je podešena tako da ne beleži vaše podatke u kolačiće. Ovi kolačići važe samo za naš domen, što znači da prikupljanje podataka od strane drugih servisa nije moguće.

 
Facebook, Twitter, Google i ostala socialne mreže 
Ako ste ostali prijavljeni u društvene mreže i/ili druge servise (npr. Facebook, Youtube, Twitter...) prilikom posete ovoj stranici, moguće je da će i ove mreže postaviti svoje kolačiće preko društvenih dodataka. Ako ne želite ove kolačiće, najlakši način da ih izbegnete je da se jednostavno odjavite sa mreže svaki put kada prestanete da koristite takvu mrežu.

 
I šta mogu da uradim?
Ako želite, uvek možete isključiti upotrebu kolačića odnosno uključite u svom pretraživaču. Međutim, imajte na umu da nakon isključivanja neke usluge na ovim (i drugim) sajtovima možda uopšte neće raditi ili neće raditi ispravno.